MBA

Başvuru formunuzu tüm gerekli belge ve bilgilerle -özellikle referans mektuplarınızı hazırlayacak iki kişinin iletişim bilgilerini belirterek- doldurduktan sonra değerlendirme süreci başlayacaktır. Değerlendirmeler neticesinde aradığımız kriterleri sağlayan adaylarla mülakat tarihi belirlemek için temasa geçilecektir. Türkiye dışında yaşayan adaylarla mülakat Skype yoluyla yapılacaktır. Mülakat tarihini takip eden iki hafta içerisinde, telefon veya e-posta yoluyla değerlendirme sonuçları adaylarla paylaşılacaktır.

Başvuru Belgeleri
  1. Lisans transkripti ve mezuniyet belgesi/diplomasının asılları veya aslı gibidir kopyaları
  2. ALES veya GRE veya GMAT sonuç belgeleri (*)

Lütfen bu belgelerin doğrudan Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne gönderilmesini sağlayın.

Bilkent GRE Kurumsal Kodu: 0620

Bilkent GMAT Kurumsal Kodu MBA tam zamanlı program: JGP-KR-05

Bilkent GMAT Kurumsal Kodu MBA yarı zamanlı program: JGP-KR-21

Belgelerin asılları bize ulaşana kadar, size iletilen resmi olmayan sonuç belgesiyle başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

(*) Bu sınav sonuçları özellikle bursluluk durumunuzu değerlendirmek üzere kullanılacaktır. MBA Programı 2016 sınıfının GMAT ortalaması 610. Çalışma tecrübeniz de bursluluk değerlendirmesi aşamasında göz önünde bulundurulacaktır. Ayrıntılı sorularınız için Program Koordinatörü Zeliha Beydoğan Baran (zelihab@bilkent.edu.tr) veya Program Direktörü Doç. Dr. Emre Berk (eberk@bilkent.edu.tr) ile temasa geçebilirsiniz.

1. İngilizce yeterlilik belgesi: TOEFL (87 iBT) veya IELTS (6.5 ortalama/5.5 her alanda) veya COPE (C)
  2. Referans mektuplarınızı hazırlayacak iki kişinin iletişim bilgileri (elektronik başvuru formunda)
  3. Aşağıda verilen konular arasında seçeceğiniz iki alanda İngilizce yazılmış makale:
  • Drones are good or bad on SMEs?
  • An ‘Income Tax’ on robots does good or harm?
  • Developments in AI are increasing or decreasing the impact of HRM?
  • Businesses should avoid or embrace operations in Fragile Economies?
  • Big Data Analytics: Friend or foe of CRM?
  1. Güncel Özgeçmiş
  2. https://stars.bilkent.edu.tr/gradapp/ adresinden ulaşacağınız elektronik başvuru formu

Executıve MBA

İki akademik yıl süren programın ücreti 2017/2018 akademik yılı girişlileri için 46.750 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca programın bir parçası olan yurtdışı strateji eğitim gezisi ücreti 5.300 USD olarak belirlenmiştir.

Başvuru Koşulları

Katılımcıların üniversite mezunu ve en az 3 yıl yöneticilik deneyimli olmaları; iyi düzeyde İngilizce bilgisine ve yüksek motivasyona sahip olmaları beklenmektedir.

Başvuru Belgeleri

• Bilkent Üniversitesi internet sitesi üzerinden doldurulacak başvuru formu: https://stars.bilkent.edu.tr/gradapp
  • İki tavsiye mektubu (başvuru formu içerisinde bilgilerini dolduracağınız referanslarınıza otomatik olarak referans formu gönderilecektir.)
  • Adayın neden Executive MBA yapmak istediğini ve profesyonel hedeflerini anlatan tek sayfalık bir niyet mektubu
  • Adayın çalıştığı firma tarafından programa katılmak için aldığı izin belgesi
  • Lisans diploması ve not bildirim belgesi (transcript)

Başvuru ve Mülakat Tarihleri

2017-2018 Akademik Yılı için başvurular 6 Mart 2017’de başlamıştır. Mülakatlar devam etmektedir.