Üniversite Adayları Bilgi ve Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen tanıtım turları tüm ziyaretçilerin katılımına açıktır.

Bilkent Üniversitesi’ni yerinde görmek ve bölümler hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla kampüse gelen ziyaretçileri rehber öğrenciler karşılar. Ziyaretçilere bölümler, derslikler, yurtlar, kütüphane, laboratuvarlar, atölyeler, spor salonları gezdirilir ve üniversitenin bölümlerine ilişkin bilgiler aktarılır.

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ardından tercih döneminin sonuna kadar 3 – 26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen turlarda ise üniversiteyi gezmek ve lisans programlarını daha yakından tanımak isteyen adaylar ve veliler için Rektörlük Binası’nda bir tanıtım alanı kurulur. Turların da başladığı bu alanda, adaylara tercihlerinde fikir vermek için her fakülte ve yüksekokuldan rehber öğrenciler görev alır.

Meslek Tanıtım Günleri

Meslek seçimi, tüm hayatınıza yön verecek çok önemli bir karardır. Bu seçimi yaparken kendi beceri ve eğilimlerinizi iyi değerlendirmeniz ve seçtiğiniz mesleğin özelliklerini iyi tanımanız gerekir. Bilkent Üniversitesi, tercih döneminde üniversite adaylarına meslekler ve iş alanları konusunda bilgi vermek amacıyla Meslek Seminerleri düzenlemektedir. Bu çerçevede farklı meslekler ve iş alanları tanıtılmaktadır.

Uzman öğretim üyelerimiz meslekler ve iş alanları hakkında seminerler verecek, sorularınızı yanıtlayacaktır. Meslek Seminerleri’nde Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar da sunum yapacaktır.

Üniversite Adaylarına

layout_set_logo

İşletme Fakültesi Lisans programına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YGS/LYS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler ve benzeri pek çok detay’a alttaki linklerden ulaşabilirsiniz.